poëzietegels, publicaties, presentaties, expositie

Poëzietegels

Er zijn in Lisse drie wandelroutes met poëzietegels. Alle drie starten bij de kruising Heereweg en Kanaalstraat . De tulpenroute loopt door de Berkhoutlaan en de Stationsweg tot aan de Van Lyndenlaan  (bij de ingang landgoed Keukenhof). Deze wandeling gaat langs 20 tegels met fragmenten van gedichten waar de tulp in voorkomt. De narcisroute gaat door de Kanaalstraat tot aan de Tulpenstraat, en bevat 22 tegels met gedichtfragmenten waarin de narcis voorkomt. De hyacintenroute voert langs de Heereweg en het Vierkant tot aan het gemeentehuis en telt 14 tegels met gedichtfragmenten waarin de hyacint voorkomt.

De krokus wijst beton zijn grens

‘De krokus wijst beton zijn grens’ is de titel van een fraai boekje, dat begin september 2012 is verschenen. Het bevat een bloemlezing van gedichtfragmenten en prenten die in de expositie Lentepoëzie (zie onder) te zien waren. Het is uitgegeven door Museum de Zwarte Tulp (ISBN 978 90 9027002 9), onder redactie van Ineke van Eerdenburg-Keuning, Anne Nieuwenhuis en Adri de Roon.

Lezing en presentatie over bollenpoëzie

Op 17 november 2013 heb ik in de bibliotheek van Lisse een presentatie geven over bollenpoëzie. Het is een bewerkte versie van mijn lezing op 24 mei 2012.

Op 24 mei 2012 heb ik in het museum de Zwarte Tulp een lezing gehouden over bollenpoëzie. Dit vormde één van de extra activiteiten tijdens de expositie Lentepoëzie (zie onder) in museum de Zwarte Tulp.

Eerder, op 15 oktober 2010, heb ik  in de museumnacht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van museum De Zwarte Tulp met veel plezier opgetreden met een aantal thematische (power point)presentaties over bollenpoëzie. Vooral de presentatie met liedjes had veel succes.

Expositie Lentepoëzie

In 2012 is in het museum De Zwarte Tulp in Lisse de expositie “Lentepoëzie” gehouden. Aanvankelijk was de looptijd van 31 maart t/m 9 september, later is deze verlengd tot 9 december 2012. Naast fragmenten van mooie bollenpoëzie waren in de expositie ook fraaie prenten te zien uit de collectie Nieuwenhuis.

Aan de  expositie heb ik meegewerkt door:
1. te adviseren welke gedichten zouden worden getoond, 2. bij die gedichten een toelichting te verzorgen, en 3. liedjes en liedteksten aan te leveren.