Tulips – Bloc Party

Tulips – Bloc Party

14-08-2008

Tulips - Bloc Party

De tulp komt niet alleen voor in wat oudere liederen, maar glorieert ook in hypermoderne songs van bijzondere muziekgenres. Wat dacht u van ‘Tulips’, in 2005 op CD gezet door Bloc Party. Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar het is een Londense post-punkgroep die zich in een groeiende populariteit mag verheugen. Post-punk is een variant van de punkrock (o.a. Sex Pistols) en is experimenteler qua muziek. Er komen verschillende muziekstijlen in voor, zoals funk, disco, en krautrock. Bekende bands zijn o.a. The Cure en Joy Division.
Het debuut album Silent Alarm uit 2005 werd door een Engels muziekblad meteen gekozen tot het beste album van het jaar. Het VPRO-radioprogramma 3VOOR12 riep in februari 2007 het tweede album van Bloc Party (A weekend in the City) uit tot het album van de week.
Kele Okereke, zanger/gitarist, is de leider van de groep die al in 1999 zou zijn opgericht, maar sinds 2003 de naam Bloc Party draagt. Hij heeft ook de tekst van het liedje geschreven, dat hieronder wordt gepresenteerd. In de openingszin is het meteen raak; speculeert u gerust mee over de diepere betekenis.
En wat de uitvoering betreft, daar zijn een aantal versies van. Voor al die versies geldt: je moet er van houden…

Tulips
When you said tulips
I knew that you’re mine
When I caught you there
Crying in the night
Wearing my jacket
Wearing that smile
I knew that I’d found you

This could be an opportunity

Were you unawares?
Did it catch you out?
Or did it break you in

Right from the start?
It’s as pure as fire
It’s as pure as snow
I knew that I’d found you

This could be an opportunity

If you promise to let it
If you promise to let it grow

‘Cos you’re the one I love